„Панорама мол“ – Плевен отваря врати на 12 април

четвъртък, 2 януари 2014 г. | Прочетена: 3982 Коментари: 0
Снимка: PLEVENLIVE.BG
Панорама мол

Новият търговски комплекс ще предложи за първи път на потребителите възможности за пазаруване във водещи световни вериги


На 12 април 2014 г. официално ще отвори врати търговският център „Панорама мол“ в Плевен. За старта на новия търговски гигант оповестява и огромен билборд, който вече може да се види на сградата на търговския комплекс. Факт са и първите неонови реклами на основните наематели на търговските площи в сградата.

С откриването му ще бъдат разкрити над 400 нови работни места в търговията на дребно в града.

Сагата около изграждането на „Панорама мол“ започна през далечната 2007 година, със зрелищно взривяване на бившата Тютюнева фабрика, която заемаше преди това терена. От тогава досега историята около комплекса е постоянна тема за коментари сред плевенчани. Самият строеж на комплекса приключи още през 2010 година, като финалът бе придружен и с представителна разходка за медиите в сградата. Обещаното обаче откриване впоследствие бе отложено с година, а лично инвеститорът Аладин Харфан обяви, че молът ще е подарък за плевенчанки за 8 март 2011-а. Последва обаче ново отлагане, а след това и публична продажба на имота заради необслужван банков кредит. В крайна сметка «Панорама мол» ще бъде една от новите придобивки за Плевен през настоящата 2014 година.

Молът ще предложи за първи път на потребителите възможности за пазаруване във водещи световни вериги, а консултантската компания Forton е избрана за консултант по отдаването под наем и ще управлява обекта след откриването му. Един от сигурните наематели на търговски площи е Carrefour, чийто хипермаркет в Плевен на практика ще бъде първия за Северна Централна България. На 47 000 кв.м разгъната застроена площ и със 17 500 кв.м отдаваема търговска площ „Панорама мол“ ще представи и голям брой модни марки, които все още не присъстват в региона, кино с четири зали, кафенета и заведения за хранене. Молът има и 400 паркоместа на две подземни нива и три търговски етажа с над 50 магазина. До откриването остава само разпределянето, довършването и оборудването на помещенията по изисквания на наемателите.

® PLEVENLIVE.BG /

Намерете ни във Facebook